Beiratkozas

A Tudomány Napja a Jósikában

  • 0

A Tudomány Napja a Jósikában

Szilárd Leó 1960 –ban mondta: “Ahogy ma látom, kutatónak születtem. Azt hiszem, a legtöbb gyerek kíváncsian kutakodó fejjel jön világra. Talán azért lettem tudós, mert valamilyen értelemben gyermek tudtam maradni.”

Az iskolában a fizika, biológia, kémia órákon felfedezhetjük, hogy a környezetünk és a világ megismerésében mennyire fontos a természettudományos képzettség. A természet jelenségei láttán felmerülnek bennünk kérdések: vajon miért dörög az ég?, mi a villám?, miért jelenik meg a szivárvány?, hogyan világít a szentjánosbogár?, miért csíp a csalán? stb. A jó válaszokat ezekre a kérdésekre csak úgy kaphatjuk meg, ha megfigyelünk, feltételezünk, kérdéseket teszünk fel magunkban és tanárainknak, könyvekben utána olvasunk, kísérletek elvégzésével bizonyítjuk feltevéseinket, kapcsolatokat teremtünk a megszerzett ismereteink között és ezek alapján következtetéseket vonunk le. Így csinálják a tudósok is.

Iskolánkban a Tudomány Napja megszervezésével célunk az volt, hogy kutakodásra, kérdezésre, kísérletezésre ösztönözzük diákjainkat, hogy hétköznapi anyagokkal elvégezhető kísérleteket mutassanak be és magyarázzáták meg a látott és bizonyított jelenségeket.

Jó volt látni, hogy a felkészülés izgalommal teli munkával járt és jó volt látni a gyermeki érdeklődést azok arcán akik nézőkként rácsodálkozhattak a bemutatott kísérletekre/magyarázatokra.

Ezen a napon emlékezünk tudósainkra is ismeretszerző csoportjáték teljesítésével, Durugy Erika matematika tanárnő vezetésével.

 

 


Keresés

Beiratkozás

Beiratkozas

Naptár

2017. december
h k s c p s v
« nov   feb »
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

Támogatók

SponsorSponsorSponsorSponsor

Facebook