Beiratkozas

TU – Természetvédelmi Unió

Keresés

Beiratkozás

Beiratkozas

Naptár

2024. február
h k s c p s v
« dec    
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
26272829  

Támogatók

SponsorSponsorSponsorSponsor

  • -

TU – Természetvédelmi Unió

“Okosabban kellene bánni az embereknek a természettel. Úgy, hogy minden élőlény meglelje benne a maga nyugodalmas élőhelyét.” (Lázár Ervin)

A Természetvédelmi Unió, vagyis a TU ökológiai csapat kulcsszavai: tudomány, készség, motiváció, érték és elkötelezetség. Céljaink, tevékenységeink:

Az újrahasznosítás népszerűsítése : szelektív papír-, PET- és elemgyüjtés

A környezettudatos magatartás fejlesztése: A tudatos vásárlás elsajátítása, a “Természetbarát iskola” címének elnyerése.

A tanulók kommunikációs képességének és közösségi értékének fejlesztése: Természetvédelmi vándorkiállítás a SzékelyKapuk- ZöldKapuk program keretén belül, Rotary Club által szervezett ökológiai versenyen való sikeres résztvétel.

Ember és természet kapcsolatának mélyítése: szabadtéri osztályterem és szenzoriális sétány kialakítása, Víz világnapjának megünneplése, Madáretető és rovar hotel készítése, Xántus János környezetvédelmi versenyen való résztvétel.

 

Te is besegíthetsz a környezeted egészségének megőrzésében, ha részt veszel az iskolában szervezett tevékenységeken! Legyen a tied is egy segítő kéz!