Beiratkozas

Felejthetetlen nyári táborozás Horvátországban

  • 0

Felejthetetlen nyári táborozás Horvátországban

Örömmel és megelégedéssel tudósítunk mindenkit, hogy a fantasztikus adriai táborozásról feledhetetlen emlékekkel tért haza 24 jósikás diák. Idén nyáron a horvátországi jutalom kirándulásra július 4-11 között került sor, mert mind a Gyermekszívek, mind az Ökobaglyok aranyérmesek lettek.

Következzen pár gondolat a diákoktól:

“Amikor megtudtuk, hogy megnyertük a Betlehemes versenyt a Székelykapuk – Zöldkapuk nemzetközi projektben, és mehetünk Horvátországba, számomra nem is volt kérdés, hogy jelentkezzem, mivel nem mindig adódik ilyen jó lehetőség, ilyen jó vakációzásra. Főleg, hogy megdolgoztam érte.

Az indulás napján már nagyon izgatott voltam, mivel még nem jártam Horvátországban, sőt igazából még tengert sem láttam. Akkor még nem tudtam, hogy milyen kaland előtt állok.(…) Utazásom során az út sok alagúton ment keresztül a hatalmas hegyek gyomrán át. Az utolsó alagútból kiérve már az Adriai tenger tárult a szemem elé, ami leírhatatlanul szép látvány volt.(…)

Egy hét alatt sok új barátra tettem szert, sokat nevettem és rengeteg szép helyen jártam.” (Sógor Aranka)

“Minden este összegyűltünk a tábortűznél és megbeszéltük  a nap eseményeit, ahol Józsi bácsi – a táborvezető – a Székelykapu program gondolatvilágába, szellemiségébe kalauzolt el minket. Ő mondta: “A kapu két világ határa, melyek egyikében Te laksz!”. Ugyanakkor számomra Józsi bácsi egy érdekes kérdést is megfogalmazott, a Legyetek jók, ha tudtok című dal alapján: “Szerintetek mit jelent jónak lenni?”. Válasz helyett a legtöbben csak húzták a vállukat, mire Józsi bácsi elárulta, hogy jónak lenni szerinte annyit jelent, hogy legyen egy célod, amiért érdemes küzdeni. Mert ezen a világon minden embernek kell legyen egy célja, ami igazából bármi is lehet, s Te arra kell törekedj, hogy ezt a célt elérd, teljesítsd. Ahogy a híres pszichológus, Kevin Leman mondta: Lesznek napok, amikor kettőt hátra kell lépned, hogy hármat léphess előre.

A tábor alatt rengeteg mindent tanultam. Megtanultam értékelni az édesvizet, mikor tapasztaltam, hogy a sós víz egyáltalán nem finom. Rájöttem, hogy a táborban való tanítás az életre készít fel és persze megtanultam, hogy ha van egy célod, akkor jó ember vagy. Te milyen embernek tartod magad? “ (Komáromi Aliz)

Összeállította: Máté Hajnalka csoportvezető mentor

A tábori hangulatról fotók itt.


Keresés

Beiratkozás

Beiratkozas

Naptár

2018. október
h k s c p s v
« máj   nov »
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031  

Támogatók

SponsorSponsorSponsorSponsor