Beiratkozas

Értékteremtő Gyermekszívek

  • 0

Értékteremtő Gyermekszívek

A tordai Jósika Miklós Elméleti Líceum hetedik osztályos diákjai az idei tanévben is beneveztek az Európai Magyar Fiatalságért Alapítvány által meghirdetett Székely Kapuk – Zöld Kapuk  pályázati program nemzetközi vetélkedőjébe, amelynek témája a karácsonyi ünnepkörhöz kapcsolódó jellegzetes kelet-közép-európai szokás, a betlehemezés. Az európai civilizációs alapminta dramatizálása betlehemezéssel program fő céljai a keresztény nevelés, amely feleleveníti a betlehemezés hagyományát, illetve a közösségi kulturális értékteremtés.

„A pályázat hallatán nagyon lelkesek lettünk, ezért úgy döntöttünk, hogy részt veszünk a versenyben. Nagyon komolyan vettük a munkát és a felkészülést, ugyanakkor rendkívül jól szórakoztunk és nagyon összetartóak lettünk. A legjobb rész a filmforgatás volt, nagyon sokat kacagtunk, s mikor nehézségekbe ütköztünk, ügyesen megoldottuk.” – vallja a Gyermekszívek csapatának egyik tagja.

A csapat a járványhelyzet korlátai között betlehemes műsorát elvittekülönböző intézményekbe, szervezetekhez és egyházközségekhez. Volt, ahol fizikai jelenléttel tudta a betlehemest előadni a csapat, viszont olyan közösség is volt, ahova csak a filmet sikerült eljuttatni, így próbálva a szürke hétköznapokba egy kis fényt, mosolyt csempészni, hiszen a szeretet ünnepe erről szól.

A program 2021-ben az „Új csodák várnak” címszó alatt zajlik, és arra hivatott, hogy a diákok megismerkedjenek a pozitív cselekvés lehetőségeivel, a gyümölcsöző, friss, időtálló életszemlélettel. Arra ösztönzi őket, hogy higgyenek abban, hogy mindig lehet új csodákat találni hagyományainkban.

Kiss Réka

Csoportvezető

 

  

 

  

 

  

Facebook oldal megtekintése


Keresés

Beiratkozás

Beiratkozas

Naptár

2021. december
h k s c p s v
« nov   feb »
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031  

Támogatók

SponsorSponsorSponsorSponsor