Beiratkozas

Tegyünk együtt a Földért! – Ökocivilizációs Vándorkiállítás

  • 0

Tegyünk együtt a Földért! – Ökocivilizációs Vándorkiállítás

A tordai “Jósika Miklós” Elméleti Líceum diákjai a 2021-2022-es tanévben is beneveztek az Európai Magyar Fiatalságért Alapítvány által meghirdetett “SzékelyKapuk – ZöldKapuk” Nemzetközi Ökocivilizációs Játékok pályázati program nemzetközi vetélkedőjébe. A program célja a keresztény és a népművészeti hagyományok, a közösségi kultúra valamint a humanitárius tevékenységek támogatása.

A pályázati programnak két szakasza van: az első fordulóban a hagyományőrzés, ezenbelül a betlehemezés kerül a figyelem középpontjába, a második szakasz pedig egy vándorkiállítás formájában a környezetvédelmi akciók fontosságát hangsúlyozza.

Az első fordulón iskolánkat a Gyermekszívek csapata képviselte sikeresen, hiszen tevékenységük jutalmául elnyerték az Aranycsapat díjat, a második fordulóra pedig a Bijósikások ökológiai csoporttal jelentkeztünk be, és gyermeki lelkesedéssel próbálunk eleget tenni a március 5-ei határidőig a követelményeknek.

A felkínált témák közül ez alkalommal az “Életfát” választottuk. Hosszú megbeszélés, alapos tanulmányozás után render születtek meg az aprólékos, kifinomult munkával elkészített tematikus tablók: “A fa és a légkör minőségének kölcsönhatása”, “A fa és a globális felmelegedés kölcsönhatása”, “A fa és a talajvíz kölcsönhatása”, “A fa és a biológiai sokszínűség”, “A fa ajándékai az ember számára” és “Ültessünk sok fát, ligetet és erdőt!”.

Úgy gondoljuk, hogy talán még sohasem volt ennyire fontos a természetvédelem, mint napjainkban. Ezért célunk minél több valós és virtuális helyszínre eljutni és népszerűsíteni a környezettudatos életmódot, illetve a környezetvédelmi akciók támogatására ösztönözni. A nagy körültekintéssel megszervezett ökológiai Vándorkiállításunkat különböző intézményekben, szociális és kulturális központokban, kereskedelmi és egyéb szolgáltatóhelyeken is bemutatjuk, hogy diákjaink figyelemfelkeltő, elgondolkodtató üzenete minél tágabb körben ismertté váljon. A bemutató mottója: “Tegyünk együtt a Földért!”,  mindannyiunkhoz szól.

Máté Hajnalka csoportvezető mentor

 

 

Facebook oldal megtekintése


Keresés

Beiratkozás

Beiratkozas

Naptár

2022. február
h k s c p s v
« dec   okt »
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28  

Támogatók

SponsorSponsorSponsorSponsor